Of dit paasvuur in Zieuwent ontstoken mag worden, wordt pas zondag duidelijk.
Volledig scherm
Of dit paasvuur in Zieuwent ontstoken mag worden, wordt pas zondag duidelijk. © Jan Ruland van den Brink

Geen paasvuur in Aalten, Zieuwent weet het zondag pas zeker

AALTEN/ ZIEUWENT - In Aalten mogen geen paasvuren worden ontstoken. Het paasvuur van Zieuwent kan wel doorgaan, maar daar is pas zondagavond zekerheid over. Als vlak voor de schemering blijkt dat er te veel wind staat mag het toch niet worden aangestoken.

7 reacties

 • Ikke

  3 jaar geleden
  Ik ben zelf ook paasvuurbouwer, maar op een gegeven moment is bewaken niet meer mogelijk, het blijven allemaal vrijwilligers. Bij ons is een gezellige dag het belangrijkste
 • adb

  3 jaar geleden
  Beste Ikke, Ik weet dat paasvuren bewaakt worden vanwege dat andere wedstrijd element nml. proberen een ander paasvuur eerder in de fik te steken.Ik kom ook uut de Achterhook en wet woar ik ut oaver heb.
 • mooi

  3 jaar geleden
  verbieden deze aub, te veel uitstoot van giftige stoffen, paasvuren zijn niet meer van deze tijd.
 • Ikke

  3 jaar geleden
  Meeste plaatsen is het echt geen wedstrijd maar gewoon "normaal" paasvuur zonder groter/grootst effect. maar een vuur van 1 a 1,5 uur heb je niet veel kan je beter de open haard aanzetten.
 • Dinand

  3 jaar geleden
  Stelletje muggezifters. Meesten schieten gewoon met melkbus en paasvuur is hier geen wedstrijd om de hoogste te bouwen. Het is gewoon gezellig om samen met elkaar te zijn. En stookverbod dat is iets van de laatste jaren. Heb in aalten nog nooit een bos of graanveld zien afbranden. Oftewel stookverbod is grootste onzin

Achterhoek