Paulien Andriessen heeft een kinderboek geschreven over onderduiken, dat zich afspeelt in Aalten.
Volledig scherm
PREMIUM
Paulien Andriessen heeft een kinderboek geschreven over onderduiken, dat zich afspeelt in Aalten. © Theo Kock

Geheimzinnigheid en spanning in nieuw oorlogsboek over twee Aaltense zusjes

AALTEN – Twee Aaltense tieners spelen een hoofdrol in een nieuw boek over onderduikers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met het kinderboek Geluiden op de trap wil de Groningse schrijfster Paulien Andriessen kinderen een beeld geven van de spanning en gevaren van die tijd.

0 reacties

 1. Volleybal: Apollo wint ook van Voltena, mannen Set-Up’65 soeverein naar winst in topper
  PREMIUM

  Volleybal: Apollo wint ook van Voltena, mannen Set-Up’65 soeverein naar winst in topper

  Apollo 8 is in vorm in de slotfase van de reguliere competitie. Ook tegen Voltena kwam de Bornse eredivisionist amper in de problemen. In de topdivisie won Krekkers de derby tegen Rivo, terwijl in de tweede divisie Gemini te sterk was voor Longa’59. Bij de mannen verloor Webton na een serie van vijf gewonnen duels weer eens en trok Set-Up’65 aan het langste eind in de topper tegen Apollo 8.
 2. De bizarre wereld van het elektrisch laden, bereid u maar vast voor
  PREMIUM

  De bizarre wereld van het elektrisch laden, bereid u maar vast voor

  ENSCHEDE – De ‘fossiele’ rijders zien bij een tankstation op een groot bord de brandstofprijs. Duidelijk. Ze weten meteen hoeveel ze kwijt zijn aan de pomp. Maar straks, als ook zij overgaan op elektrisch, wordt het een ander verhaal. Inschatten hoeveel geld het kost om een elektrische auto volledig op te laden, heeft meer weg van een gok op een fruitautomaat. Soms met onaangename verrassingen als resultaat...