Volledig scherm
© News United / 112 Achterhoek-nieuws

Gemeentehuis Aalten ontruimd vanwege weggebrand onkruid: ‘We dachten aan een oefening’

AALTEN - Het gemeentehuis van Aalten aan de Markt is donderdagochtend een tijdlang ontruimd geweest. Medewerkers van de gemeente waren onkruid aan het wegbranden in de buurt van het gebouw, waardoor de rook daarvan in de spouwmuur van het pand terecht kwam.

Daardoor ging het brandalarm van het gemeentehuis af. In eerste instantie dacht het personeel van het gemeentehuis nog dat het om een brandoefening ging, zegt een woordvoerder van de gemeente. ,,Maar het alarm dat af ging, bleek wel echt af te gaan vanwege de rook die in het pand was. Iedereen die binnen was, moest daarom naar buiten.”

Rooklucht

Brandweerlieden hebben het gemeentehuis gecontroleerd. Het personeel moest volgens de woordvoerder ongeveer een half uur buiten wachten voor iedereen weer terug naar binnen kon. 

Inmiddels is iedereen weer aan het werk. In het gebouw is verder geen schade ontstaan door de rook. ,,Wel hing er nog een tijdje een rooklucht. Die is nu ook weer weg”, zegt de gemeentewoordvoerder.    

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek