Volledig scherm
PREMIUM
Wagens van de Nederlandse (linsk) en Duitse brandweer in Dinxperlo. © DG

Grensbrandweer met Duitsers is ‘ingewikkeld en gevoelig’

DINXPERLO - Er moet nog veel gebeuren voor er een grensoverschrijdend brandweerteam actief is in deze regio. Dat werd dinsdag duidelijk tijdens de presentatie van het onderzoek naar kansen en bedreigingen van een kazerne op de grens.

,,Dit is een nieuwe stap en een kans voor deze grensregio, maar wel één die ingewikkeld is en soms gevoelig kan zijn’’, zei de Aaltense burgemeester Anton Stapelkamp in het Kulturhus Dinxperlo.

Daarmee sloeg hij direct de spijker op de kop, want die gevoeligheid bleek één van de kernpunten in het onderzoek van ingenieursbureau Antworting uit Keulen. ,,Betrek de vrijwilligers in het proces en vraag hoe zij hierin staan. Neem ze vanaf het begin mee in de vorming van het Duits-Nederlandse team, want mensen zijn het belangrijkste kapitaal van de brandweer’’, zei hoofdonderzoeker Frederik Schütte.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek