Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Getty Images/iStockphoto

Half jaar uitstel van aanbesteding jeugdzorg in de Achterhoek: gemeenten hebben meer tijd nodig

AALTEN - De nieuwe contracten voor jeugdhulp en Wmo in de Achterhoek laten nog even op zich wachten. De acht samenwerkende gemeenten hebben meer tijd nodig om nieuwe afspraken te maken met de zorgverleners. ,,Het kost meer tijd dan gedacht”, stelt wethouder Joop Wikkerink van de gemeente Aalten.

1 reactie

 • Saskia Kuipers

  2 maanden geleden
  Grote tekorten bij Jeugdzorg in Doetinchem...en toch het geld dat vanuit het rijk naar de gemeenten gaat, bedoeld om de tekorten op de Jeugdzorg op te vangen, in de algemene middelen stoppen? Omdat het door het rijk niet geoormerkt is? Moreel gezien zeer onjuist wat mij betreft...ondanks dat het "mag". Ik zou graag weten wat rechtvaardigt dat geld, bedoeld voor en zo dringend nodig voor de jeugdzorg, nog dringender nodig is in de algemene middelen van de gemeente?
 1. Veel verdriet om het einde van een vriendschap: ‘Jarenlang hadden we hetzelfde levensritme’
  PREMIUM
  ik mis je

  Veel verdriet om het einde van een vriend­schap: ‘Jarenlang hadden we hetzelfde levensrit­me’

  ,,Ik ben met Ubu Lemereis bevriend geraakt toen we in de vierde klas van het vwo in Aalten zaten’’, zegt grafisch vormgever Alfred Boland (59), die in Dinxperlo opgroeide en sinds 1985 in Nijmegen woont. ,,Wat we vanaf het begin samen hadden, was dat we ongebreideld konden praten over anderen. Het was niet per se roddelen. We vonden het fijn om iedereen te analyseren, omdat we geïnteresseerd waren in de menselijke aard en de merkwaardigheden van de mens.”

Achterhoek