De douane-slagboom tussen Dinxperlo en Suderwick staat al jaren werkloos omhoog, zelf nu Nederland door Duitsland to 'hochinzidenzgebiet' is verklaard.
Volledig scherm
PREMIUM
De douane-slagboom tussen Dinxperlo en Suderwick staat al jaren werkloos omhoog, zelf nu Nederland door Duitsland to 'hochinzidenzgebiet' is verklaard. © ANP

Hierdoor is er in Duitsland zoveel minder corona: ‘Duitsers zijn gezagsgetrouwer’

BORKEN/ EMMERIK - Terwijl in Nederland volop gediscussieerd wordt over versoepelingen, zoals het heropenen van terrassen en het schrappen van de avondklok, worden in buurland Duitsland de coronaregels juist strenger. Terwijl de infectiecijfers bij de oosterburen veel lager liggen.

21 reacties

 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  2 jaar geleden
  Bernard Borgstein 2 keer zoveel doden is niet raar, heeft ook ruim 3 x zoveel inwoners
 • trees massop

  2 jaar geleden
  Vandaag 29436 positief dus tel uit je winst en waar komt dit nu weer vandaan met afsluiting van de Nederlandse grens
 • Bernard Borgstein

  2 jaar geleden
  Net in de Duitse media bekend geworden: 80% van de coronabesmettingen worden in Duitsland niet ontdekt. Vandaar die goede cijfers. Ook vandaag weer opnieuw 2x zoveel doden dan in Nederland. Dit is al maandenden zo! En de cijfers lopen in Duitsland hard omhoog!
 • Mies Gooyer

  2 jaar geleden
  Als de boel daar weer open gaat begint het gewoon weer van voren af aan. Uitstel van 'executie'. Maar cijfers zeggen niets, een jaar geleden niet en nu niet. Oh oh die Britse variant, dat was oppassen geblazen. Of...? Dat dus...
 • Enrico Horst

  2 jaar geleden
  De besmettingscijfers per 100.000 inwoners zegt natuurlijk niet alles. Wanneer je de cijfers van het RIVM en RKI bekijkt dan zie je dat in Duisland 1,4% van alle inwoners zich laat testen. In Nederland ligt dit op 2,9%. Ook is het percentage positieve testen in Duitsland hoger dan in Nederland (11,0% tegen 9,6%). Wanneer je kijkt naar het aantal mensen op de IC dan ligt dit in Duitsland ook hoger (ca 57 per 1.000.000 tegen ca 47 per 1.000.000). Hoezo minder corona in Duitsland???