De Duitse politie aan de grensovergang in Ven-Zelderheide voor een 'coronacontrole'.
Volledig scherm
PREMIUM
De Duitse politie aan de grensovergang in Ven-Zelderheide voor een 'coronacontrole'. © Theo Peeters

Hoe bewijs ik een agent dat ik gevaccineerd ben? En meer vragen over nieuwe reisregel in Duitsland

Grensreizigers die immuun zijn voor corona hebben in veel gevallen geen negatieve coronatest meer nodig in Duitsland. Wat betekent dat in de praktijk? Vier vragen en antwoorden.

25 reacties

 • theo houkes

  7 maanden geleden
  Anoniem klopt je krijgt een printje van dat je gevacineert bent maar zo'n briefje kun je zo scannen op je pc ik zelf heb ook zo'n papiertje maar dan zul je een vacenatie bewijs moeten hebben met je identiteitskaart erop of zo anders is het nog moeilijk dat allemaal uit te zoeken wij denken simpel maar zoek het maar is uit. En voor je dit alles voor elkaar hebt is de pandemie allang weer vergeten gewoon effe in eigen land blijven beste oplossing
 • Anoniem

  7 maanden geleden
  Marijke Wissink Nieuw-Wehl Gelukkig dat Nederland maar voor een klein deel uit complotdenkers bestaat. Geef ze vooral géén podium, laat ze in het eigen kringetje een beetje rondwapperen. Bij de eerste vaccinatie krijgt men daar al een bewijs bij. Wordt de tweede gezet dat komt er weer een bewijs. Vind men het in deze situatie tóch nodig om de grens over te gaan zou dat bewijs met een identificatiebewijs voldoende moeten zijn.
 • Jo van den Berg

  7 maanden geleden
  Waarom is er geen bewijs dat je van nature gezond bent en geen vaccin nodig hebt? Voor geen enkel virus besmettelijk dus.
 • Pieter Zeeuw

  7 maanden geleden
  @Pauli. Het is zeer waarschijnlijk dat bij een duidelijk nieuwe variant van Het Sars virus, de mensen die nu gevaccineerd zijn helemaal geen bescherming meer hebben. Al deze gevaccineerde zijn dan volledig aangewezen op een nieuwe spuit en worden enorme besmettingshaarden voor mensen die zo slim zijn geweest wel op het eigen immuun systeem te vertrouwen.
 • Frans van Raaij

  7 maanden geleden
  Paul Man. Hier gaat Nederland niet over. Dit is wat Duitsland wil! Begrijpend lezen?

Achterhoek