Serveersters van Markt 5 in Lichtenvoorde.
Volledig scherm
PREMIUM
Serveersters van Markt 5 in Lichtenvoorde. © Jan Ruland van den Brink

Horeca gedwongen dicht vanwege personeelstekort: ‘Vacatures staan uit, nul reacties’

AALTEN/ WINTERSWIJK - Horecazaken in de Achterhoek blijven op sommige dagen gedwongen dicht vanwege te weinig personeel. ,,Ik krijg nul reacties op mijn vacatures.”

13 reacties

 • wim te grotenhuis

  2 maanden geleden
  In Aalten is pas weer een nieuwe zaak geopend op de markt . Waar halen ze dan personeel vandaan nu er zo weinig mensen zijn die een baan in de horeca ambiëren .
 • M R Hat

  2 maanden geleden
  Het is voor de eigenaren van een café of restaurant niet fijn dat ze geen personeel vinden. Het is voor het personeel niet fijn dat ze ander werk gaan zoeken. Het is voor mensen in de bijstand niet fijn dat ze van mensen hier de reacties moeten lezen dat ze 'liever lui dan moe' zijn, of 'liever op het terras gaan zitten dan de handen uit de mauw steken'. Dit laat zien dat in Nederland nog steeds vooroordelen heersen, dat mensen over anderen oordelen alsof dit mag. Triest. Meer menselijkheid aub
 • patrick wijgman

  2 maanden geleden
  ....en toch zitten er nog veel mensen in de bijstand. Maar ik snap dat wel, liever lui dan moe en overal "potjes" voor....geef ze bijna gelijk . Om de 4/5 jaar een nieuw kind van een of andere tijdelijke nietsnut, en hopla weer vrijstelling van alle plichten.
 • Dijs

  2 maanden geleden
  Ze zitten liever op het terras, dan de handen uit de mouw te steken! Het gaat allemaal veel te makkelijk.
 • Johan Jansen

  2 maanden geleden
  de kosten om een restaurant uit te baten zouden flink naar beneden kunnen als de huren sterk zouden worden verlaagd of dat je het pand in bezit zou kunnen krijgen. toch zou een sanering een goede zaak zijn er zijn gewoon teveel eetgelegenheden.

Achterhoek