Serveersters van Markt 5 in Lichtenvoorde.
Volledig scherm
PREMIUM
Serveersters van Markt 5 in Lichtenvoorde. © Jan Ruland van den Brink

Horeca gedwongen dicht vanwege personeelstekort: ‘Vacatures staan uit, nul reacties’

AALTEN/ WINTERSWIJK - Horecazaken in de Achterhoek blijven op sommige dagen gedwongen dicht vanwege te weinig personeel. ,,Ik krijg nul reacties op mijn vacatures.”

11 reacties

 • wim te grotenhuis

  1 jaar geleden
  In Aalten is pas weer een nieuwe zaak geopend op de markt . Waar halen ze dan personeel vandaan nu er zo weinig mensen zijn die een baan in de horeca ambiëren .
 • M R Hat

  1 jaar geleden
  Het is voor de eigenaren van een café of restaurant niet fijn dat ze geen personeel vinden. Het is voor het personeel niet fijn dat ze ander werk gaan zoeken. Het is voor mensen in de bijstand niet fijn dat ze van mensen hier de reacties moeten lezen dat ze 'liever lui dan moe' zijn, of 'liever op het terras gaan zitten dan de handen uit de mauw steken'. Dit laat zien dat in Nederland nog steeds vooroordelen heersen, dat mensen over anderen oordelen alsof dit mag. Triest. Meer menselijkheid aub
 • patrick wijgman

  1 jaar geleden
  ....en toch zitten er nog veel mensen in de bijstand. Maar ik snap dat wel, liever lui dan moe en overal "potjes" voor....geef ze bijna gelijk . Om de 4/5 jaar een nieuw kind van een of andere tijdelijke nietsnut, en hopla weer vrijstelling van alle plichten.
 • Dijs

  1 jaar geleden
  Ze zitten liever op het terras, dan de handen uit de mouw te steken! Het gaat allemaal veel te makkelijk.
 • Joris Driepinter

  1 jaar geleden
  @Jan Willem Kleinpenning; je kunt het ook omdraaien... als je zoveel kosten hebt en zo weinig winst maakt om fatsoenlijk te betalen, de afdrachten te doen en de huur op te brengen, waarom stop je dan niet met de zaak en ga je fijn bij een werkgever in dienst ? Heel veel ondernemers in de Horeca zijn verwende prinsjes en prinsesjes met welgestelde ouders... Als het niet uit kan, dan moet je gewoon switchen... maar ja, dan komt de werkelijkheid voor vele...