De familie Wiggers met centraal opa Hendrik en oma Leida voor het huis bij Aalten. Kleinzoon Jan Wikkerink schreef een boek over de familie in de oorlog.
Volledig scherm
De familie Wiggers met centraal opa Hendrik en oma Leida voor het huis bij Aalten. Kleinzoon Jan Wikkerink schreef een boek over de familie in de oorlog. © pr

Jan schreef een boek over de oorlogsjaren van zijn Aaltense familie: ‘Opa werd de overvalwagen van de nazi's ingeschopt’

Lang waren de oorlogsverhalen van de opa en oma van Jan Wikkerink een zucht uit het verleden. Er werd thuis niet over de oorlog gesproken. Nu ligt er het boek ‘Dale 39, een boerenfamilie in de oorlogsjaren’. Een boek vol verhalen en foto’s met Hendrik en Leida Wiggers en het Aaltens verzet in de hoofdrol, geschreven door de kleinzoon.

 1. Angst voor bewapening boa: burgemeesters vrezen dat ze te veel op politieagenten gaan lijken
  PREMIUM
  45

  Angst voor bewapening boa: burgemees­ters vrezen dat ze te veel op politie­agen­ten gaan lijken

  Veel gemeenten in Oost-Nederland staan huiverig tegenover verdere bewapening van hun boa’s. Ze vrezen onder meer dat een boa te veel op een politieagent gaat lijken. De vraag naar hulpmiddelen als pepperspray, wapenstok en handboeien neemt onder boa’s en hun vakbonden toe omdat de boa een steeds grotere rol speelt in handhaving en toezicht en daarbij vaker te maken krijgt met agressie en geweld.
 1. Opnieuw veel doden na luchtaanvallen op Gaza: paus roept op tot wapenstilstand
  Play

  Opnieuw veel doden na luchtaan­val­len op Gaza: paus roept op tot wapenstil­stand

 2. Pro-Palestijnse demonstratie in Nijmegen: 'Free free Palestine'
  Play

  Pro-Palestijn­se demonstra­tie in Nijmegen: 'Free free Palestine'

Achterhoek