Vrouw met mondkapje, het langdurig dragen ervan leidt soms tot klachten aan de mond. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrouw met mondkapje, het langdurig dragen ervan leidt soms tot klachten aan de mond. Foto ter illustratie. © ROBIN UTRECHT

Jeuk, pukkeltjes en schimmelinfecties door mondkapjes: ‘Mascné bestaat echt’

DOETINCHEM – Haar mondhoeken zijn gortdroog en liggen open. De huid is ruw, ze vermoedt een schimmelinfectie. Hella (30) uit Aalten werkt in de zorg en draagt dag in dag uit mondkapjes. ,,Voor elke cliënt weer een andere.’’

6 reacties

 • Cis

  1 jaar geleden
  Ik lees hier een serieus artikel over een probleem dat voor behoorlijk wat mensen heel naar kan zijn. Waarom reageert men hier zo vreemd op. Opmerkingen als Geen make-up, wissel de kapjes regelmatig. Wat is dat, zoiets als de beste stuurlui staan aan wal l???
 • Cis

  1 jaar geleden
  Klaas, man, jij draagt vast nooit een mondkapje. En zeker niet langdurig.... tsjonge jonge
 • Jeempie

  1 jaar geleden
  De kapjes die in omloop zijn helpen nergens tegen. Alleen medische kapjes zijn gegarandeerd werkzaam. Het is een schande dat figuren als Rutte en de Jonge zulke beslissingen kunnen nemen over een volk, dan zie je inderdaad hoe ziek NL is..!!! 
 • Klaas

  1 jaar geleden
  Dus dan geen dikke laag make-up op doen. Verstandig zijn.
 • flabus

  1 jaar geleden
  Misschien moeten die mensen hun mondkapjes eens vaker wisselen, en vaker een goede crème gebruiken!
 1. Veel verdriet om het einde van een vriendschap: ‘Jarenlang hadden we hetzelfde levensritme’
  PREMIUM
  ik mis je

  Veel verdriet om het einde van een vriend­schap: ‘Jarenlang hadden we hetzelfde levensrit­me’

  ,,Ik ben met Ubu Lemereis bevriend geraakt toen we in de vierde klas van het vwo in Aalten zaten’’, zegt grafisch vormgever Alfred Boland (59), die in Dinxperlo opgroeide en sinds 1985 in Nijmegen woont. ,,Wat we vanaf het begin samen hadden, was dat we ongebreideld konden praten over anderen. Het was niet per se roddelen. We vonden het fijn om iedereen te analyseren, omdat we geïnteresseerd waren in de menselijke aard en de merkwaardigheden van de mens.”

Achterhoek