Duitse en Nederlandse kinderen planten 3500 bollen.
Volledig scherm
PREMIUM
Duitse en Nederlandse kinderen planten 3500 bollen. © DG

Kinderen uit Nederland en Duitsland poten 3500 bollen voor de vrijheid

DINXPERLO/SUDERWICK - Zo’n dertig kinderen tussen de 4 en 12 jaar uit Dinxperlo en het Duitse Suderwick liepen zaterdag met hun ouders of grootouders door de ijzige kou van de Evangelische Kirche in het Duitse Suderwick naar de Keupenstraat in Dinxperlo om daar langs de grenslijn 3500 bollen te poten. 

4 reacties

 • Waterrat

  3 jaar geleden
  Dat is 75 jaar geleden, daar kan men de huidige generaties Duitsers niet meer op aankijken! Het is toch prachtig dat men de bollen gezamenlijk poot!
 • Antonie Vry

  3 jaar geleden
  Absoluut mee eens. Zonder om te blik of te bloos gaf Den Haag ons over aan een ander type van bezetting. 
 • Hendrik Jan Willem

  3 jaar geleden
  Als geboren grensbewoner (Dinxperlo) heb ik na de oorlog het groeiproces gezien tussen de inwoners uit deze  regio,  er is sprake van respect en vriendschap onder de beide bevolkingen. Door steeds maar weer in het verleden te blijven hangen zijn we blind geworden voor de bezetting die er in ons eigen landje plaatsvindt. We hebben onze vrijheid al decennia geleden overgedragen aan de VN en de EU , deze bepalen wat we te doen hebben, Den Haag allang niet meer.met als resultaat dat de grote steden al een groot Babylon zijn,en wij maar feest vieren over de bevrijding van een stel Duitsers
 • Piet Paaltjes

  3 jaar geleden
  ach wat lief zo gezamelijk terwijl het de Duitsers waren die ervoor zorgten dat de Nederlanders die bollen moesten opvreten uit honger!

Achterhoek