Op de foto: Izzy, Novin (kinderburgemeester), Emmelie, Sanne, Sanna, Cas en Taeke met de poster van de actie die de gemeente Aalten schoner moet maken.
Volledig scherm
Op de foto: Izzy, Novin (kinderburgemeester), Emmelie, Sanne, Sanna, Cas en Taeke met de poster van de actie die de gemeente Aalten schoner moet maken. © PR

Kindergemeenteraad: ‘Verbeter de wereld, begin in de gemeente Aalten: hondenkak in deze bak’

AALTEN - Eigenlijk wilden de leden van de kinderraad van Aalten tientallen extra bakken voor hondenpoep in de gemeente laten plaatsen. Zo zou er een einde moeten komen aan overlast van hondenpoep op straat en stoep. Maar er komen slechts twee extra bakken: een in Dinxperlo en een in Aalten. Een campagne moet ervoor zorgen dat het tóch schoner wordt in de gemeente Aalten.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

Achterhoek