Volledig scherm
Foto ter illustratie © DG

Kippenvelmoment: Poes Asgard na 14 maanden vermissing terug bij haar baasje in Breedenbroek

DINXPERLO -  Ze woonde al een paar dagen onder de coniferen bij het huis van een man in Dinxperlo. Of de mensen van de dierenambulance eens wilden komen kijken?  Wat zij ontdekten na enig speurwerk zorgde voor een stevig kippenvelmoment. Poes  Asgard bleek al veertien maanden heel erg gemist te worden door een eigenares in Breedenbroek. 

Volledig scherm
Het kattenhuis stond al 14 maanden te wachten op de vermiste poes Asgard in Beerenbroek. © Dierenambulance Dinxperlo.

Door de chip van de poes te scannen, werd duidelijk dat deze in Duitsland geregistreerd stond.  Via de chipmelding zagen medewerkers van Tasso dat de kat al 14 maanden als vermist stond geregistreerd. Een bijna heilloze zoektocht naar de eigenaars van de kat die Asgard bleek te heten volgde. 

Adres gevonden en erheen

Uiteindelijk kregen dierenambulancemedewerkers het adres van de eigenares. Die bleek in Breedenbroek te wonen. Ze reden met de poes naar het genoemde adres. En kwamen er daar achter dat de eigenares al meer dan een jaar haar Asgard heel erg heeft gemist.  Het buitenhuisje van de kat met naam en eigen huisnummer stond voor haar klaar.  De hereniging van eigenares en poes was een kroon op het werk van de Stichting Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek