'Kleine explosie' in huis in De Heurne

DE HEURNE - De brandweer is vanavond uitgerukt voor een incident in een huis in De Heurne bij Dinxperlo. In het huis zou een kleine explosie zijn geweest nabij de cv-ketel, aldus de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. De zeven personen die in het huis aren, bleven ongedeerd. 

Het incident aan de Welskerveen werd rond 22.15 uur gemeld. De brandweerkorpsen van Aalten en Dinxperlo rukten beide uit met een tankautospuit. 

Door de explosie is het gaan schroeien tussen het plafond, aldus de VNOG. Die  meldde kort voor 23.00 uur dat het vuur onder controle is. 

Volledig scherm
© ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Verdachte gevallen van moslimextremisme in de Achterhoek
  PREMIUM

  Verdachte gevallen van moslimex­tre­mis­me in de Achterhoek

  LICHTENVOORDE - De plotselinge verdwijning van enkele Achterhoekers doet vermoeden dat ook deze regio te maken heeft met moslimextremisme. In de gemeente Berkelland zijn in de afgelopen paar jaar enkele verdachte gevallen geweest. Volgens burgemeester Joost van Oostrum waren die op één hand te tellen, maar is het wel aanleiding om radicalisering op te nemen in het veiligheidsplan van Winterswijk, Aalten, Oost Gelre en Berkelland.
 2. ‘Een probleem is er pas als er nog een week te leven is’
  PREMIUM
  VRIJDAGINTERVIEW

  ‘Een probleem is er pas als er nog een week te leven is’

  Bert Berghoef kreeg als burgemeester van Aalten de ene na de andere integriteitskwestie op zijn bordje. Van een raadslid die als advocate betrokken was bij een zaak tegen de gemeente tot een wethouder die zonder vergunning een mestbassin liet aanleggen. Een andere wethouder waarschuwde deze wethouder bovendien toen er een controle aankwam. Als burgemeester had Berghoef er heel wat mee te stellen. Hij is nu zelf maar een integriteitsbureau begonnen.

Achterhoek