Volledig scherm
Een lintje. Ter illustratie. © anp

Koninklijke eer voor Aaltense brandweermannen na tientallen jaren dienst

AALTEN - De brandweermannen Harm Hoftiezer en Bas Kempers zijn vrijdagavond koninklijk onderscheiden. Op de personeelsavond van hun korps in Aalten kregen ze de versierselen opgespeld die horen bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Harm Hoftiezer (1959) uit Aalten heeft na precies 33 jaar op 1 mei afscheid genomen als vrijwillig postcommandant. Hij begon op 1 mei 1986 als aspirant brandwacht. In de tussenliggende periode werd hij een paar keer gepromoveerd. Januari 2013 kwam hij in dienst van de VNOG bij het cluster Brandweer Achterhoek-Oost, daarbij bleef hij vrijwilliger in Aalten.

Bas Kempers (1976) uit Aalten werkte bijna 22 jaar bij de brandweer. Ook hij heeft op 1 mei afscheid genomen. Kempers begon 1 september 1997 als aspirant brandwacht. In oktober 2010 werd hij hoofdbrandwacht.

De Aaltense burgemeester Anton Stapelkamp reikte de twee het lintje uit in de brandweerkazerne.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek