Volledig scherm
Toeristen met rolkoffers. Foto ter illustratie. © Robin Utrecht

Kosten en grenzen van toerisme in Achterhoek centraal bij meet-up

BREDEVOORT - De grenzen aan toerisme worden vrijdag besproken tijdens de Tegenlicht Meet Up in de Koppelkerk in Bredevoort.

In krimpregio's als de Achterhoek kan toerisme van groot belang zijn om de economie op peil te houden. De vraag die centraal staat bij deze bijeenkomst is wanneer toerisme doorslaat. Sommige steden in de wereld dreigen onleefbaar te worden door het vele toerisme en bewoners roeren zich. Daarnaast draagt de verplaatsing van mensen naar andere landen volgens de organisatie voor bijna 5 procent bij aan de opwarming van de aarde.

Reizen is het nieuwe roken

In de Koppelkerk zijn onder andere te gast: Manuel Hezeman, directeur van Achterhoek Toerisme, Posbankdeskundige Els van Hout en Dirk Willink van Steengroeve Theater Winterswijk. De Tegenlicht-documentaire die centraal staat is Reizen is het nieuwe roken.

Aanvang 20.00 uur, docu om 19.00 uur. Toegang is gratis.

 1. Abrahams vieren halve eeuw jongerencentrum Bredevoort mee
  PREMIUM

  Abrahams vieren halve eeuw jongeren­cen­trum Bredevoort mee

  BREDEVOORT - Attica, I’varca, Chi Chi Club, Eucalypta, de Möllenkoare, het waren slechts enkele van de vele roemruchte namen uit de Achterhoekse jeugdcultuur. Al deze jongerencentra uit de jaren zestig en zeventig zijn aan de tijdgeest bezweken. ’t Centrum in Bredevoort is een van de weinige die de eeuwwisseling heeft overleefd en inmiddels zelfs Abraham heeft gezien. De kracht? ,,Vriendengroepen en iedereen hier kent elkaar.”
 2. Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

  Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

  WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek