Volledig scherm
PREMIUM
Een ledlamp © Dreamstime

Ledlampen voor duizend laagste inkomens in Aalten: 80 euro ‘winst’ per jaar

AALTEN - De Aaltenaren met een laag inkomen worden geholpen om energie te besparen. Volgend jaar krijgen duizend gezinnen van de gemeente een pakket ledlampen. Het voordeel van die lampen voor een gemiddeld gezin is 80 euro per jaar.

Aalten zorgt ervoor dat de inwoners met de laagste inkomens de energiesparende lampen volgend jaar thuisbezorgd krijgen. Dat wordt voorgesteld in het ‘plan van aanpak duurzaamheid’, dat door wethouder Martin Veldhuizen aan de gemeenteraad is gestuurd. De gemeente trekt 30.000 euro uit om de lampen aan te schaffen en bij de mensen thuis te brengen, zodat ze meteen gebruikt kunnen worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Abrahams vieren halve eeuw jongerencentrum Bredevoort mee
  PREMIUM

  Abrahams vieren halve eeuw jongeren­cen­trum Bredevoort mee

  BREDEVOORT - Attica, I’varca, Chi Chi Club, Eucalypta, de Möllenkoare, het waren slechts enkele van de vele roemruchte namen uit de Achterhoekse jeugdcultuur. Al deze jongerencentra uit de jaren zestig en zeventig zijn aan de tijdgeest bezweken. ’t Centrum in Bredevoort is een van de weinige die de eeuwwisseling heeft overleefd en inmiddels zelfs Abraham heeft gezien. De kracht? ,,Vriendengroepen en iedereen hier kent elkaar.”
 2. Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

  Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

  WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek