Volledig scherm
Gaslek aan de Legtersdijk in Aalten. © 112 Nieuws Gelderland

Legtersdijk Aalten dagen zonder gas door lekkage na werkzaamheden

AALTEN - Twee huishoudens aan de Legtersdijk in Aalten zitten mogelijk tot en met donderdag zonder gas. Dat komt door een gaslek dat ontstaan is bij werkzaamheden. 

Een team van gasbedrijf Liander gaat nu een deel van de leiding vervangen. 

Het gaslek ontstond maandag rond 18.00 uur. Door werkzaamheden zou een gat in de leiding zijn ontstaan, waarna er bentoniet, een kleisoort, in liep. De bentoniet verspreidde zich vervolgens over een langer gedeelte van de leiding.

In eerste instantie dachten medewerkers van Liander dat inwoners van de Legtersdijk tot dinsdagochtend zonder gas zouden zitten. Nu blijkt dat dat mogelijk tot en met donderdag duurt. ,,Het kan ook zijn dat het al eerder is verholpen, maar daar zijn we niet zeker van. Dat het maar om twee huishoudens gaat, maakt het voor de betrokkenen niet minder vervelend’’, zegt een woordvoerder van Liander. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek