Hans de Graaf  (links) en Eddy Ivens kijken naar het beeld van Sint Ludger, in het parkje bij de kerk in Vierakker. Het parkje is één van de bezienswaardigheden van het vernieuwde Ludgerpad door de Achterhoek.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans de Graaf (links) en Eddy Ivens kijken naar het beeld van Sint Ludger, in het parkje bij de kerk in Vierakker. Het parkje is één van de bezienswaardigheden van het vernieuwde Ludgerpad door de Achterhoek. © Theo Kock

Ludgerpad als eerbetoon aan man die ons het geloof bracht: ‘Wandelaars de schoonheid van de Achterhoek laten zien’

WICHMOND/ AALTEN - Een intrigerende wandelroute langs heilige huisjes, bijzondere paden en natuurschoon; dat moet het Ludgerpad worden tussen de IJssel bij Zutphen en het Duitse buurtschap Burlo.

1 reactie

  • Thoni Cardani

    2 maanden geleden
    Het zou van meer realiteitszin getuigen als het pad een eerbetoon werd aan mensen die het geloof hebben afgezworen en zich niet meer van alles op de mouw laten spelden door het instituut kerk, maar zelf nadenken en niet langer verzinsels van anderen als de enige waarheid beschouwen. Ludger heeft met zijn boodschap van hel en verdoemenis vaak meer kapot gemaakt dan achteraf een mens lief is. Maar ja dan is het te laat en heb je schuldgevoel waarvan je niet meer los komt voor de rest van je leven.