Een patrijs.
Volledig scherm
PREMIUM
Een patrijs. © AD.NL

Maak rommel, anders redt de patrijs het niet in Nederland

AALTEN - Dat de patrijs in Nederland op uitsterven staat? Dat ‘is op zichzelf niet erg’, zegt Vogelbescherming Nederland. De wereld vergaat volgens de organisatie niet zonder. Maar we zouden er met z’n allen wel wat aan kunnen doen om de schoonheid van de vogel te behouden: meer rommel maken met groen.

5 reacties

 • pipo

  1 jaar geleden
  Wat te denken van de huiskat .Ook al z'on stroper .
 • adb

  1 jaar geleden
  Als vijand worden harige dieren benoemd. Ik ken er 1 met hoge poten en een lange oranje snavel. De ooievaar, een kuikendief.
 • Ger Ra

  1 jaar geleden
  Er zijn meerdere "loop vogels" kwetsbaar op dit moment, dat dit veroorzaakt door de vos, martersoorten en straks de wolf is niet van belang volgens de Vogelbescherming. Fazanten, Patrijzen en alle andere vogels die nestelen op de grond waarbij de eieren en/of de jongen worden gegeten zijn straks niet meer te vinden. Doodzonde.
 • Montferlander

  1 jaar geleden
  Stil zal het hier nooit meer zijn. Boven ons zal de niet aflatende Schiphollijn en straks de Lelystadlijn immer hoorbaar de deviezen naar zonnige oorden vervoeren, alwaar men, als men bereid zou zijn de bruinbakstranden even links te laten liggen, kan vertoeven in de mooist denkbare wilde natuur, dankzij het geld dat verdiend is met de strakgeschoren grasmatten. Zo is het circeltje rond. 
 • WBR

  1 jaar geleden
  Hoe ongelooflijk triest is zo'n opmerking van Vogelbescherming Nederland.  Als ze dat gaan roepen bij het verdwijnen van iedere vogel iedere vogel kunnen zij er beter mee stoppen. Oja... De wereld zal niet vergaan maar de mensheid gaat verdwijnen. En daar is die wereld veel beter mee af. 
 1. Theatermaker Leo in tranen, nu hij eindelijk weer een lach kan brengen
  Play

  Theaterma­ker Leo in tranen, nu hij eindelijk weer een lach kan brengen

 2. Hoge Raad wijst herziening Arnhemse villamoord af
  Play

  Hoge Raad wijst herziening Arnhemse villamoord af

Achterhoek