Volledig scherm
Aniek van Koot.

Man probeert auto paralympiër Aniek van Koot uit Dinxperlo te stelen

DINXPERLO - Een 'dronken onverlaat' heeft deze week geprobeerd de auto te stelen van Paralympisch rolstoeltennisster Aniek van Koot uit Dinxperlo. Ze is boos, maar moet er tegelijkertijd ook wel om lachen.

„Mensen moeten met hun poten van mijn spullen afblijven", reageert ze verontwaardigd. Om vervolgens met een glimlach haar verhaal te doen. „Gisternacht hoorde ik een hoop gevloek en getier buiten. Niet normaal. Daarna een knal. Ik dacht aan een dronken vent die van zijn fiets af was gevallen."

Gisterochtend bleek er iets anders aan de hand. Van Koot: „Een spiegel van mijn auto hing scheef en bij het slot zag ik braaksporen. Krassen enzo." Als het de dief was gelukt om in te breken, was hij volgens een lachende Van Koot waarschijnlijk niet ver gekomen. „Ik heb een automaat, waarvan de pedalen geswitcht zijn vanwege mijn handicap."

'Meer genieten'
Ze vertrekt 1 september richting Rio voor de Paralympische Spelen. „Ik zie er enorm naar uit. Vier jaar geleden heb ik ook meegedaan. Dat was een achtbaan. Nu wil ik veel meer gaan genieten." Van Koot won vier jaar geleden bij de Paralympische Spelen twee zilveren medailles.

Lees meer over Aniek van Koot in de Gelderlander van vrijdag 12 augustus, editie Achterhoek, of kijk in de e-paper.

Achterhoek