De vrijdagse markt in Dinxperlo.
Volledig scherm
De vrijdagse markt in Dinxperlo. © Theo Kock

Markt in Dinxperlo open voor eigen inwoners, niet voor andere ‘Duitse buren’

DINXPERLO/ SUDERWICK - De markt in Dinxperlo blijft vrijdag open, maar alleen inwoners van Dinxperlo en Suderwick zijn er welkom om levensmiddelen te kopen. Andere gasten uit Duitsland zijn niet welkom, laat burgemeester Anton Stapelkamp weten.

Het aantal kramen op de warenmarkt rond de dorpskerk van Dinxperlo is de helft van wat gebruikelijk is. Het is ook niet mogelijk om bij de kramen iets te eten of te drinken. 

Kom niet!

In lijn met de oproep van de Duitse regering doet burgemeester Anton Stapelkamp een oproep aan vooral de Duitsers om vrijdag niet naar de markt te komen: ‘Kom niet naar de weekmarkt in Nederland.’

Niet voor de gezelligheid

De markt is nu alleen bestemd voor de eigen inwoners van Dinxperlo en Suderwick, zegt Stapelkamp. ,,Slechts voor inwoners van Dinxperlo en Suderwick voor het inkopen van levensmiddelen, en even niet voor de gezelligheid. Ik vertrouw op het begrip van onze overige Duitse buren dat ze in deze coronatijden niet welkom zijn. We moeten nog even volhouden, straks is natuurlijk iedereen weer van harte welkom.”

Achterhoek