Monumentenprijs voor molenaar: beloond na veertig jaar vrijwillig malen

AALTEN - Molenaar Martie te Brake heeft de monumentenprijs 2019 van de gemeente Aalten gekregen. Te Brake krijgt de prijs omdat hij al veertig jaar vrijwillig molenaar is.

Molenaar Martie te Brake heeft de monumentenprijs 2019 van de gemeente Aalten gekregen.
Volledig scherm
Molenaar Martie te Brake heeft de monumentenprijs 2019 van de gemeente Aalten gekregen. © PR

De molenaar was een van de vijf genomineerden voor deze jaarlijks prijs. Deze werd zaterdag uitgereikt bij de start van de Open Monumentendag in de Bredevoortse Koppelkerk.

Bij de start werd ook het eerste exemplaar van het boek Bezield Erfoed van Jos Wessels uit Bredevoort uitgereikt aan Gelders Gedeputeerde Peter Drenth.

Klepperklumpkes
De schrijver was ook een van de genomineerden voor de Erfgoedprijs. De andere genomineerden waren de Klepperklumpkes van ’t Walfort, die hun 65-jarig jubileum vieren, de gerestaureerde bedrijfshal op het Tretfordterrein in Dinxperlo en het Stationsgebouw in Aalten, waar een koffiehuis voor koffie en ontmoeting in is gemaakt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek