Volledig scherm
© Jan Ruland van den Brink

Muzikaal lichtspektakel in Bredevoort

Het historische stadje Bredevoort staat de komende dagen weer volop in het licht tijdens het jaarlijkse spektakel Bredevoort Schittert. Dit keer is gekozen voor het thema 'Daar zit muziek in'. 

De lichtbouwers hebben weer enorm hun best gedaan om er wat moois van te maken. Van een 17 meter hoge, licht reflecterende clown tot de kraai van de rockband Normaal en van een winters tafereel uit Jamaica tot de vismarkt in Amsterdam.

De organisatie heeft dit keer gekozen voor een verdere professionalisering van het festijn. Er zijn meer concerten en elke avond is er vuurwerk en een demonstratie met laserlicht. Bredevoort schittert is vanavond, morgen- en zondagavond vanaf 19.00 uur. De kassa's gaan open om 18.00 uur. De lichtjes branden tot 22.30 uur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Abrahams vieren halve eeuw jongerencentrum Bredevoort mee
  PREMIUM

  Abrahams vieren halve eeuw jongeren­cen­trum Bredevoort mee

  BREDEVOORT - Attica, I’varca, Chi Chi Club, Eucalypta, de Möllenkoare, het waren slechts enkele van de vele roemruchte namen uit de Achterhoekse jeugdcultuur. Al deze jongerencentra uit de jaren zestig en zeventig zijn aan de tijdgeest bezweken. ’t Centrum in Bredevoort is een van de weinige die de eeuwwisseling heeft overleefd en inmiddels zelfs Abraham heeft gezien. De kracht? ,,Vriendengroepen en iedereen hier kent elkaar.”
 2. Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

  Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

  WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek