Vakantiegangers passeren de grens met Duitsland.
Volledig scherm
PREMIUM
Vakantiegangers passeren de grens met Duitsland. © ANP

Nederland terug bij af: Duitsland komt met strenge regels

5 vragen en antwoordenAALTEN/ BABBERICH - Duitsland lijkt helemaal klaar met de vele coronabesmettingen in Nederland. Vanaf dinsdag komen er nieuwe, strenge regels. Kunnen we straks nog goedkoop tanken en boodschappen doen over de grens?

22 reacties

 • Ha Ka

  2 maanden geleden
  Jammer dat je dat testbewijs al bij passeren grens moet hebben. In Nederland is het moeilijk en/of duur om aan een testbewijs te komen, terwijl in Duitsland in ieder gat wel een ondernemer/zorgcowboy gratis tests afneemt en binnen 15 minuten een ingevuld formuliertje mee kan geven.
 • Henk Jansen

  2 maanden geleden
  Gevaccineerden kunnen Corona overbrengen. Wat zullen we met hen doen? En wat doen we met al die verslaafden aan alcohol en drugs? Geven we die ook een stempel in hun paspoort?
 • theo houkes

  2 maanden geleden
  En mensen over verantwoording allemaal al twee prikken gehaalt of zijn jullie ook geheel onthouders en zo heel erg groen zijn de Duitsers ook weer niet vergeet niet dat die een paar keer zo groot zijn als Nederland
 • Henk Kok

  2 maanden geleden
  Van de Kaa een goede reactie richting die meneer Houkes, super.
 • Louis Jansen

  2 maanden geleden
  Dit alles is te danken aan een flink deel Nederlandse feestgangers c.q. vakantiegangers. Ik ken verplegend personeel die hierom huilen. En dan ook nog protesteren tegen de maatregelen die wat mij betreft strenger zouden mogen zijn.
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  2

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

Achterhoek