Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Nederlander betast jongen (12) in zwembad Bahia in Bocholt

BOCHOLT - De Duitse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 38-jarige Nederlander aangehouden. De man had in het saunagedeelte van zwembad Bahia in Bocholt een 12-jarige jongen seksueel lastiggevallen door hem meermaals te betasten.

De jongen was met zijn vader in de sauna van het zwembad in het kader van de zogenaamde nachtsauna, die daar vaker wordt gehouden. In een van de baden in het saunagedeelte werd de jongen enkele keren door de man betast. Dat werd door de vader van de jongen gezien en toen zijn zoon zijn vader had gewaarschuwd ging deze de verdachte man achterna. Toen de vader hem opriep te blijven staan ging de man ervandoor. Bij de kassa van het zwembad werd de man tegengehouden.

Voorlopige boete

Agenten van de politie in Bocholt hebben de man vervolgens aangehouden. De man werd na het betalen van een voorlopige boete van 1.000 euro weer vrijgelaten, maar moet zich nog wel bij de Duitse justitie verantwoorden.

Volgens de Duitse politie gaat het om een 38-jarige man uit Nederland. De politiewoordvoerder wilde niet vertellen waar de man vandaan kwam, alleen dat de man niet uit de Achterhoek afkomstig is. Zwembad Bahia in Bocholt kent veel klandizie uit de Achterhoek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek