Volledig scherm
Adriaan van Dis. © lex de meester

Niet alleen boeken op Bredevoorts jubileum

BREDEVOORT - Het 25-jarig jubileum van de boekenstad Bredevoort wordt met meer dan alleen boeken gevierd. In het laatste weekend van augustus zijn er in Bredevoort ook exposities, optredens, muziektheater en een literaire optocht.

De meeste activiteiten zijn gratis te bezoeken, alleen voor de voordrachten van de schrijvers Franca Treur (10 euro, zaterdag 15.oo uur) en Adriaan van Dis (15 euro, zondag 15.00 uur) moet betaald worden. Voor het zomerconcert van de Firma Weijland (zondag 12.00 uur) op 't Zand wordt een vrije gift gevraagd. Op zaterdag speelt singer-songwriter Janine Hospes om 14.00 uur bij antiquariaat De Steunbeer. Dezelfde avond wordt bij antiquariaat Bücher Mammut een Nederlands-Duitse film- en poëzieavond gehouden.

Boekenmarkt

Omdat er ook al 25 jaar boekenmarkten worden georganiseerd is er in het jubileumweekeinde ook een internationale boekenmarkt. De boekhandelaren staan zowel op zaterdag als op zondag op het buitenterrein van de Koppelkerk. Zondagmiddag nemen de dichters Hans Mellendijk, Bert Scheuter en Louis Radstaak (samen Het Instituut voor Praktische Poëzie) bezoekers mee op een literaire optocht van 't Zand naar de Koppelkerk. Daar zijn voordrachten van Adriaan van Dis, Özcan Akyol en performancekunstenaar Martin Peulen.

Volledig scherm
Özcan Akyol. © Marco Okhuizen

In diezelfde Koppelkerk is ook de foto-expositie 25 jaar boekenstad te zien met werk van Nederlandse en Duitse fotografen. In de kerkzaal laat de expositie Book Paper Scissors werk van tien boek- en papierkunstenaars zien. In de tuin van Sint Bernardus is een buitenexpositie met beeldende kunst en literatuur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek