Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Onbetaald overwerken in de supermarkt frustreert jongeren: ‘Ik werd opgesloten in het kantoor’

AALTEN - Het verhaal van een 15-jarig meisje uit Aalten dat niet betaald krijgt voor overuren die ze werkt in de lokale Jumbo-supermarkt, roept veel herkenning op. Jongeren die werkten bij dezelfde keten, maar ook bij Albert Heijn, Lidl, Jan Linders, en Plus, herkennen het verhaal. Maar er is ook kritiek. 

10 reacties

 • theo houkes

  2 jaar geleden
  Wat is dit het lijkt wel dwangarbeid dit moet toch wel eens goed onderzocht worden zo ga je niet met mensen om
 • S. Lenkens

  2 jaar geleden
  er is jurisprudentie als medewerkers op elkaar moeten wachten om gezamenlijk weg te gaan dan moet dit gewoon als werktijd uitbetaald worden.
 • A. Bulten

  2 jaar geleden
  Bij Intratuin Apeldoorn moet het personeel bij het betreden van de kantine uitklokken en bij het verlaten weer inklokken. Voor wat betreft de aanvangstijden en de eindtijden ook deze liggen onder voor bij andere winkels. Bij voorbeeld stofzuigen en kas op maken gebeurt in eigen tijd na sluiting winkel evenals alle handelingen voordat de winkel open gaat. Dat is elke dag zeker een uur niet betaald en toch gewerkt.
 • petra damme

  2 jaar geleden
  sandra in het cao staat 15 min afwerk tijd dat klopt maar na het kwartier moeten ze betalen en dat doen ze niet voor vakkenvullers tel de gewerkte uren er is veel kwaad over ikea geschreven maar het is een hele goede werkgever
 • Tony Peters

  2 jaar geleden
  Zeker met de kolossale winsten die supermarkten tijdens de COVID-19 periode gemaakt hebben, is het des te meer onbegrijpelijk dat zij zich zo laten kennen door slecht werkgeverschap. Geld verdienen prima directie van Jumbo, AH, Plus en Coop (en alle andere), maar toch niet over de rug van kinderen die toch €4-6 per uur verdienen!?