Volledig scherm
De Dinxperlosestraatweg ter hoogte van de aansluiting met de Derde Broekdijk.

Onoverzichtelijke kruising in Aalten wordt sneller en veiliger

AALTEN - Met enkele kleine aanpassingen kan de oversteek op de kruising van de Derde Broekdijk met de Dinxperlosestraatweg veiliger worden gemaakt. Afsluiting is daarom niet nodig, stelt de Aaltense wethouder Gerard Nijland donderdag.

De aanpassingen kunnen voor de volgende zomer worden uitgevoerd. „Afsluiten van de kruising is niet wenselijk en ook niet noodzakelijk, het gaat wel om een weg naar het bedrijventerrein”, aldus Nijland.

Buurtbewoners
Om die afsluiting is door enkele bewoners van de Dinxperlosestraatweg gevraagd. Zij maakten begin dit jaar bezwaar tegen een bouwvergunning voor Kaemingk. Volgens bewoners zorgt het bedrijf voor toenemende drukte van vrachtwagens die vanaf de Dinxperlosestraatweg de Derde Broekdijk oprijden. Voor fietsers op het naastgelegen fietspad wordt het daardoor steeds onoverzichtelijker. Op de bezwarenzitting merkte ene van de bewoners op dat hij het een wonder vond dat er nog geen doden waren gevallen.

Bocht aanpassen
Aalten denkt een oplossing gevonden te hebben door de kruising van de weg met het fietspad anders vorm te geven. „Dat is daar wel moeilijk", stelt wethouder Nijland. „Er is bijna geen ruimte, alles zit dicht op elkaar. Maar door de straal van de bocht aan te passen zorgen we ervoor dat het verkeer de bocht sneller kan maken. Dat is beter voor de doorstroming."

Uitvoering
Het werk kan voor de zomer van 2017 worden uitgevoerd. De aanpassing komt in de plaats van het geplande gewone onderhoud. Het is ook duurder: de aanpassing kost nu geen 15.000, maar 60.000 euro. Wethouder Nijland: „Dit is voor ons een haalbare aanpassing.” De kruising komt niet voor in het overzicht met gevaarlijke kruisingen als het gaat om de aantallen ongevallen.

Achterhoek