Hond Rex heeft weinig interesse in de gebakken spons die hem is voorgezet. Archieffoto, ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Hond Rex heeft weinig interesse in de gebakken spons die hem is voorgezet. Archieffoto, ter illustratie. © Emiel Muijderman

Ophef in Aalten over ‘gebakken spons’: broodje aap verhaal, of dodelijk hondengif?

AALTEN - De gemoederen zijn hoog opgelopen in Aalten na een bericht over de mogelijke vondst van een gebakken spons. Hondenliefhebbers willen een hartig woordje spreken met de ‘dader’, terwijl anderen hen tot bedaren proberen te brengen. Inmiddels blijkt dat het om isolatiemateriaal gaat.

5 reacties

 • Mies Gooyer

  1 jaar geleden
  Ondanks dat deskundigen reageerden op zulke berichten dat het onzin was en dat het soms zelfs om een paddestoel ging, bleven ze het delen. Zo triest. Het lijkt wel een schreeuw om aandacht, positief of negatief. Overigens wordt op sociale media amper/ nooit andermans reactie gelezen. Mateloos irritant, want dan waren ze allang uit de aandachtsdroom geholpen. En Frans, helaas heb je gelijk en dat is erger geworden toen "sociale" media kwam. Wordt tijd voor een "surfbewijs".
 • C. v. Bergen

  1 jaar geleden
  Wel een schreeuwerig bericht op fb plaatsen maar naderhand had hij ook wel eens een schreeuwerig bericht mogen plaatsen dat hij het goed mis had. Wat een zielig gedoe met dat broodje aap verhaal.
 • Jan Nuvens

  1 jaar geleden
  Sociale media of asociale media? Ik denk dat 2e, heeft afgelopen jaren weinig positief bijgedragen aan de wereld maar hoofdzakelijk mensen van elkaar vervreemd.
 • Daan Westra

  1 jaar geleden
  Na jarenlang te hebben meegedaan met de hype, begint het langzaam door te dringen bij de redactie van de Gelderlander: 'gebakken spons' is een broodje aap. Elke dierenarts die ze ooit geïnterviewd hebben vertelde ze dat ook al, maar wat kan dat bommen? Gebakkensponsverhalen doen het gewoon goed want roepen meteen veel emoties op. Het bovenstaande bericht over spons was op Facebook meer dan 1300 keer gedeeld, maar als het 'in de krant' staat wordt er nét iets meer geloofwaardigheid aan verleend.
 • Frenske

  1 jaar geleden
  Ach. Social media. Wat is het leven toch saai zonder al die impulsieve reacties. Een mooi oud gezegde luidt: Eerst denken dan doen. Tegenwoordig is het helaas vaak andersom.

Achterhoek