Volledig scherm
PREMIUM

Ouderengeneeskunde in Achterhoek moet op de schop

TERBORG - De Achterhoek heeft een groeiend tekort aan doktoren en specialisten in de ouderenzorg. Vacatures worden niet of met grote moeite ingevuld, terwijl de zorgvraag de komende jaren nog enorm toe gaat andere nemen. ,,Dat wordt echt een probleem", waarschuwt bestuurder Ad Smeets van zorgorganisatie Marga Klompé, die zelf een geneeskundige achtergrond heeft.

Samen met zeven andere zorgorganisaties wordt daarom de komende jaren fors ingezet om de ouderengeneeskunde in de Achterhoek overeind te houden. Besloten is om niet langer met elkaar te gaan concurreren, maar juist meer samen te gaan werken. Specialisten ouderengeneeskunde - de vroegere verpleeghuisartsen - moeten overal in de regio ingezet kunnen worden. Dat gebeurt nu al op kleine schaal, maar moet gemeengoed worden. De specialist ouderengeneeskunde (SOG) van Azora moet ook ingezet kunnen worden door Marga Klompé.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek