Volledig scherm
De Slingeplas bij Bredevoort. © theo kock persfotografie

Overname Slingeplas door Aalten uitgesteld

BREDEVOORT - De aankoop van de Slingeplas bij Bredevoort door de gemeente Aalten is met enkele maanden uitgesteld. Wethouder Ted Kok denkt dat de overname waarschijnlijk komend voorjaar wordt afgerond.

Deze zomer kwam de gemeente met recreatiebedrijf Leisurelands overeen dat de verkoop voor het einde van het jaar zou worden afgerond. Het voorbereiden van de overeenkomst kost meer tijd. Daarnaast speelt bij Leisurelands een directiewisseling.

In september bleek dat directeur Erik Droogh opeens was vertrokken, nadat hij twintig jaar leiding had gegeven aan het recreatiebedrijf. Leisurelands bezit in Gelderland een groot aantal recreatieplassen. In de Achterhoek zijn dat naast de Bredevoortse Slingeplas onder meer het Hilgelo (Winterswijk), de Hambroekplas (Borculo) en Stroombroek (Braamt).

Toekomstplan ingetrokken

Deze zomer besloot Aalten de recreatieplas van Leisurelands over te nemen en te verpachten aan recreatiebedrijf De Twee Bruggen. Het toekomstplan van Leisurelands werd ingetrokken. Dat omvatte de bouw van vijftig vakantiehuisjes , camperstandplaatsen en een evenemententerrein voor maximaal tien evenementen met 2500 tot 10.000 bezoekers en drie evenementen tot 5000 bezoekers.

Sportieve karakter behouden

De Twee Bruggen-eigenaar Mensink wil niet te veel veranderen aan de Slingeplas. Hij wil vooral het sportieve en actieve karakter behouden: wandelen en fietsen, surfen en kanoën.

Wethouder Ted Kok legt het uitstel uit in een bericht aan de gemeenteraad. Hij verwacht een definitief besluit over de aankoop en verpachting 'voor de start van het nieuwe recreatieseizoen'. Dat begint op 1 april.

Achterhoek