Vijf van de in totaal acht windmolens van Hagenwind in Aalten, vlak bij de grens met buurgemeente Oost Gelre.
Volledig scherm
PREMIUM
Vijf van de in totaal acht windmolens van Hagenwind in Aalten, vlak bij de grens met buurgemeente Oost Gelre. © dG

Plan voor verdubbeling aantal windmolens op grens Aalten en Lichtenvoorde

AALTEN / LICHTENVOORDE - Het windmolenpark Hagenwind wil uitbreiden met zeven tot tien grote windmolens. Het energiebedrijf wil die plaatsen naast de acht bestaande windturbines. Die staan op Aaltens grondgebied, maar voor de uitbreiding is ook de medewerking van buurgemeenten Oost Gelre en Oude IJsselstreek nodig.

7 reacties

 • A. Bulten

  2 jaar geleden
  Ik neem aan dat dit op de zelfde plek gebeurt. De molens komen nu dichter bij elkaar te staan. Op wiek-afstand, de nieuwe afstandsmaat in Nederland.
 • Oei Oei.

  2 jaar geleden
  Persoonlijk vind ik dat men niet zo moeilijk moet doen. Zolang ik ze maar niet in onze omgeving zie is er toch niets aan de hand. Vanaf een paar kilometer van mijn huis zijn ze best mooi.
 • Gerrit Krajenbrink

  2 jaar geleden
  Grote windturbines dragen niet bij aan verduurzaming. De reden waarom het groot moet is omdat de energie dan goedkoop is. Goedkoop is duurkoop! want wat goedkoop is wordt veel gebruikt. Hoe meer energie we gebruiken hoe meer grondstoffen grondstoffen en ruimte we gebruiken. We lossen dan misschien het broeikaseffect voor een groot deel op maar onze voetafdruk blijft groeien met de groei van het energieverbruik. De Nederlandse voetafdruk is nu al 3 aardbollen. Oplossing: creëer energieschaarste!
 • Mattie Veld

  2 jaar geleden
  Tuurlijk Jan moet er wat aan het vraagstuk gedaan worden, maar denk je niet dat het Hagenwind alleen om het geld gaat? Ze leggen nu al een rookgordijn neer over wat betreft er gaat komen. Degenen die de actiegroepen op voorhand wegzetten als een kleine groep maling hebbende aan alles vind ik ondemocratisch en "zuur".
 • Coen Heveling

  2 jaar geleden
  Vanavond ontvangen alle windturbine verzetsgroepen een mail van mij met plannen om (deels) samen op te trekken, weerstand te bieden. Ontvang je die mail niet, Google mijn naam en laat het mij weten. Wat de Achterhoekse buitengebied bewoners betreft, de maat is vol. Wil je toch windturbines, zet ze maar in het stadspark. Zo zijn we allemaal niet tegen windturbines, fijn toch :-)