De 'tiny houses' zoals die aan 't Haartse Bos gebouwd kunnen worden.
Volledig scherm
De 'tiny houses' zoals die aan 't Haartse Bos gebouwd kunnen worden. © Lensink Gussinklo

Plek voor vijf ‘tiny houses’ in de Haart in Aalten

AALTEN - Ze hebben een woonoppervlakte van 55 vierkante meter, staan op een kavel van ongeveer 260 vierkante meter, zijn bestemd voor starters, alleenstaanden of senioren en kosten minder dan 150.000 euro. Dat zijn de kenmerken van vijf ‘tiny houses’, kleine huizen, die de Dinxperlose makelaar Erwin Lensink aanbiedt in de Aaltense buurtschap Haart.

De kavels voor de kleine woningen liggen aan ’t Haartse Bos in de kern van de buurtschap. Deze tiny houses worden prefab gebouwd in de werkplaats van chaletbouwer Wanders in Ulft. Volgens makelaar Erwin Lensink uit Dinxperlo, die de vijf tiny houses aanbiedt, heeft hij op sociale media al tientallen reacties gehad op het plan. ,,Er is heel veel gereageerd op deze betaalbare woningen, er is duidelijk vraag naar.”

't Haartse Bos in de kern van de Haart.
Volledig scherm
't Haartse Bos in de kern van de Haart. © dG

Geen kopers

Aan ’t Haartse Bos worden al tien jaar bouwkavels aangeboden, er zijn ook enkele kavels al bebouwd, maar dat vlotte daarna niet meer. ,,Er lag een mogelijkheid voor de bouw van vijf woningen op een rij, maar daar waren geen kopers voor te vinden.” Onlangs meldde zich een gegadigde bij de makelaar die een tiny house wilde bouwen, daar is deze opzet uit voortgekomen.

De bouwgrond aan ’t Haartse Bos is eigendom van de gemeente Aalten. ,,Het is een mooie plek”, vindt de makelaar. ,,De rente is historisch laag.” De verkoopprijs blijft volgens hem onder de 150.000 euro. De makelaar vindt dat een laag bedrag voor een vrijstaande woning op eigen grond. ,,Daar kun je niet zo’n huis voor huren.”

Achterhoek