Een zandweg in het buitengebied. Bewoners van de Oude Scheperweg willen dat 'hun' zandweg afgesloten blijft.
Volledig scherm
PREMIUM
Een zandweg in het buitengebied. Bewoners van de Oude Scheperweg willen dat 'hun' zandweg afgesloten blijft. © Jan van Oevelen

Ruzie over hekwerk op stoffige zandweg ontspoort: bewoners, boer én gemeente komen er niet meer uit

DEN HAAG/ AALTEN – Een ruzie over een hek op de zandweg Oude Scheperweg in het buitengebeid van Aalten is zo hoog opgelopen, dat de gemeente en bewoners deze week de Raad van State om een uitspraak hebben gevraagd.

9 reacties

 • Ankie Bronckhorst

  1 jaar geleden
  Er zitten meerdere kanten aan het verhaal. Ten eerste heeft de gemeente niet voor niks besloten de weg in 1993 af te sluiten. Dat er een alternatief is, wil niet zeggen dat de weg niet meer gebruikt gaat worden. Mensen nemen toch vaak de kortste route. Geef alleen de landbouwer een tweede sleutel van het hek, zodat hij het kan gebruiken tijdens werkzaamheden op het land en laat het verder dicht. Er is een tussenweg. Schade aan woning door trillen is onzin, dus dat argument mag je loslaten.
 • Bert Houwers

  1 jaar geleden
  Het is hun zandweg niet, door het sluiten van de zandweg claimen ze deze weg. Dus niet moeilijk doen hek eruit probleem opgelost.
 • Anne Hout

  1 jaar geleden
  @Jan Willem en Dirk, toen zij het huis kochten was er geen probleem. Dat werd pas veroorzaakt toen de gemeente het hek wilde weghalen. Dat is niet zeuren, dat is logisch. Het feit dat jullie meteen over de opmerking van mevrouw mbt de landbouwmachines vallen zegt meer over jullie dan over haar. Wie weet komt zij zelf wel uit het buitengebied. Dat hoeft toch niet te betekenen dat zij niet bang mag zijn dat er schade ontstaat doordat er landbouwmachibes rondrijden? Wat een lange tenen!
 • Wilhelmus Liebrand

  1 jaar geleden
  Ik begrijp het volkomen als onze schijnbaar onaantastbaar geachte agrarische zakenlieden weer eens langs komen razen met een gevaarte waar de gemiddelde Leopard tank bij verbleekt,qua grote, lawaai en Snelheid Maar die zielige boeren hebben een dag niet geleefd als ze niks te zeiken hebben.
 • Dirk de Vries

  1 jaar geleden
  Ik snap de bewoners echt wel dat ze het hek dicht willen houden voor doorgaand verkeer. Maar de reden dat er landbouwvoertuigen voorbij komen is echt van de zotte. Je woont in het buitengebied. Daar rijden inderdaad landbouwvoertuigen. Wat is het volgende?