Volledig scherm
PREMIUM
Joke Hubers bij haar nieuwe schuur die nu in aanbouw is. © Jan Ruland van den Brink

Saunabrand vaak incident, maar wel met verstrekkende gevolgen

AALTEN - Even kijken of de sauna al lekker warm is. Met die gedachte loopt Joke Hubers (72) op een zondagochtend in december tijdens het ontbijt naar de schuur achter haar woning in Aalten. Wanneer ze dichterbij de sauna komt, die ze vlak daarvoor heeft aangezet, schrikt ze zich rot. Vuur vult haar zo geliefde relaxruimte. Binnen een mum van tijd slaan de vlammen uit de schuur.

Van de sauna is enkele uren later weinig over. Gereedschappen, tuinmeubelen en fietsen, die ook in de berging staan, zijn gesmolten of zwartgeblakerd. ,,Het was vreselijk’’, zegt Hubers, wanneer ze enkele maanden later op haar telefoon opnieuw naar foto’s en filmpjes van de brand kijkt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchemmers houden zich in

    In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchem­mers houden zich in

    LICHTENVOORDE/ DOETINCHEM - Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland en Oude IJsselstreek behoren tot de top twintig van Gelderse gemeenten waar procentueel gezien de meeste mensen wonen die ‘overmatig’ alcohol drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Afkickkliniekwijzer. Overmatig drankgebruik betekent voor volwassen mannen dat ze meer dan 21 glazen alcohol per week drinken. Bij vrouwen gaat het om meer dan veertien glazen.

Achterhoek