Serenade als startschot Karavaan der Walsen

videoIJZERLO  -  De muzikanten van Crescendo brachten zaterdagmiddag een serenade aan Jack Weijkamp, Lucy Legeland en uitgever Hans de Beukelaer van Fagus in IJzerlo. De serenade was het startschot van de Karavaan der Walsen.

De muzikanten van Crescendo brengen een serenade aan Jack Weijland, Lucy Legeland en uitgever Hans de Beukelaer.
Volledig scherm
De muzikanten van Crescendo brengen een serenade aan Jack Weijland, Lucy Legeland en uitgever Hans de Beukelaer. © De Gelderlander

Weijkamp en Legeland waren tot deze week Dichter des Achterhoeks. Als eresaluut aan 'hun' regio schreven ze een novelle, gedichtenbundel en een voorstelling: de Karavaan der Walsen. De komende maanden trekken de twee samen met twee topmuzikanten door de Achterhoek om hun voorstelling te brengen.

Na de serenade werden de boeken per kruiwagen naar het dorpshuis van IJzerlo gebracht, waar de eerste voorstelling werd uitgevoerd. De Firma Weijland, zoals ze zichzelf noemen, bracht een passend eerbetoon aan hun geliefde Achterhoek. Met een innemend verhaal over de laatste bewoner van een dorp. De voorstelling zit vol prachtige liedjes, schilderachtige anekdotes en kwetsbare gedachten. En natuurlijk is een grap bij de Firma Weijland nooit ver weg.

De komende maanden  wordt de voorstelling Karavaan der Walsen bijna veertig keer uitgevoerd in de Achterhoek. In de kleinste dorpen, gehuchten, cafézalen, boerderijen en tuinen. 

De boeken van de Firma Weijland worden met een kruiwagen naar de Dorpshuis van IJzerlo gebracht.
Volledig scherm
De boeken van de Firma Weijland worden met een kruiwagen naar de Dorpshuis van IJzerlo gebracht. © De Gelderlander
De Firma Weijland en Crescendo samen tijdens de Karavaan der Walsen.
Volledig scherm
De Firma Weijland en Crescendo samen tijdens de Karavaan der Walsen. © De Gelderlander

Achterhoek