Volledig scherm
Kerstartikelen in de Intratuin in Bredevoort © theo kock

Sinterklaas is nog niet in het land, maar de Intratuin in Bredevoort is al volop in de kerstsfeer

BREDEVOORT - Sint is nog niet in het land maar voor wie niet kan wachten tot het Kerstmis is, was er gisteren de Family-Day bij de Intratuin in Bredevoort.

,,We zijn hier vandaag gekomen om vast ideeën voor kerst op te doen", zegt de Bredevoortse Monique Garstenveld (48) die met haar 11-jarige dochter Diede Sturres tussen de kerstverlichting en takken loopt. Ze maken al, voor Sinterklaas het land in is, kennis met de nieuwste trends voor de feestdagen. Te vroeg vindt Garstenveld dat niet. ,,Nee, heerlijk juist, nu al in die sfeer komen. Vooral op een druilige middag als deze."

Na een geslaagde Family-Day vorig jaar, besloot Intratuin Bredevoort het dit jaar over te doen. Gisteren opende het tuincentrum de deuren voor de hele familie. Er werden demonstraties gegeven en door de hele ruimte verdeeld stonden allerlei stands; van zonnepanelen tot een hondentrimsalon en van gehaakte knuffels tot schilderkunst. Kinderen lieten zich schminken en konden snoepen van popcorn, een suikerspin of pannenkoeken en verschillende koren zorgden voor een muzikaal extraatje bij de kerstambiance.

,,Wij zetten elk jaar een echte boom", zegt Diede die het nog altijd leuk vindt om haar ouders mee te helpen met optuigen. ,,De traditie is dat één van de kinderen jaarlijks bij mijn man op de nek klimt om de piek te plaatsen", zo vertelt haar moeder. Haar voorkeur? ,,Natuurtinten, liever iets stoerder dan dat hele kitscherige."

Denim blauw

Net als de meeste Achterhoekers, weet bedrijfsleider Hans Koskamp. ,,In het westen van Nederland mag het allemaal iets uitbundiger. En in Amerika mag het nóg meer over de top." De trends dit jaar? ,,De kleur die we dit jaar zien naast de natuurtinten is denim blauw." Ook een gedeelte is in retrostijl ingericht. ,,Terug naar de jaren zeventig", vertelt hij lopend langs vazen, kleden en kussens in de kleur terracotta.

Dan komen we uit bij allerlei decoratie met kunstsneeuw. ,,Deze stijl noemen wij mist - tevens natuurtinten maar dan wat zachter allemaal." Wie toch liever van chique houdt, kan onder de kroonluchters versierd met kerstballen in de kleuren goud, roze en lila zijn of haar hart ophalen.

Volledig scherm
Familie-Day bij de Intratuin in Bredevoort gaat gepaard met muzikale optredens. © theo kock
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek