Volledig scherm
Wim Smees langs de lijn bij AZSV. © Jan van den Brink

Smees loopt titel mis, maar blijft een clubheld

ZEIST – Geert-Jan van Dijken uit Utrecht is verkozen tot nationale Clubheld 2016. Het levert zijn tennisclub Iduna 10.000 euro op. In Zeist kwamen gisteravond alle zestien genomineerden, waaronder Wim Smees van AZSV uit Aalten, bijeen voor de finale.

„Een geweldige avond”, zo keek Smees naderhand terug. „Die jongen heeft verdiend gewonnen. Ook hij doet heel veel, voor zijn tennisclub.”

Niet teleurgesteld
Met die jongen verwees hij naar Van Dijken, de jongste kandidaat (34) in de finale. Naast een volledige baan zet hij zich vele uren belangeloos in voor de tennisclub. Smees: „Ik ben niet teleurgesteld. Het is toch hartstikke mooi dat ik hier mag staan. In alle video’s bleek dat de finalisten heel veel voor hun club doen. Ik vond het mooi net een praatje met jurylid John de Wolf te maken.”

Geld
Wel was Smees iets opgevallen: „Als je hoort hoe sommige clubs ervoor staan, hoe hard ze het geld kunnen gebruiken. Als je hoort over lekke daken en oud meubilair, dan hebben we het bij AZSV toch mooi voor mekaar.” De Aaltenaar ging naar huis met een cadeaubon ter waarde van 400 euro van Bol.com.

De reactie van Smees:

Achterhoek