Links de jachthut die volgens de Raad van State niet meer gebruikt mag worden, rechts boerderij Beestman. Er zijn plannen voor een nieuwe hut buiten het zicht van de boerderij. Archieffoto: Jan van den Brink
Volledig scherm
PREMIUM
Links de jachthut die volgens de Raad van State niet meer gebruikt mag worden, rechts boerderij Beestman. Er zijn plannen voor een nieuwe hut buiten het zicht van de boerderij. Archieffoto: Jan van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Soap rond jachthut gaat nog even door; nieuwe aanvraag voor huisje verderop

AALTEN - Een jachthut annex beheersgebouwtje blijft de gemoederen bezig houden in het buitengebied van Aalten. Al jaren wordt een voormalige kippenschuur aan de Beestmanweg in het buurtschap Haart als zodanig gebruikt. Inmiddels ligt een nieuw plan voor: een nieuwe jachthut, een stukje verderop. Maar dat plan stuit op verzet.

2 reacties

  • A. Bulten

    2 jaar geleden
    Wat een gedoe. Je wil niet weten wat er allemaal in schuurtjes en garages gedaan wordt. Overkappingen en fietsbergingen worden ook niet aangemeld. We praten over een niet meer in gebruik zijnde kippenschuur met uitloopren vanwege de vogelpest door uit Oost-Europese overvliegende ganzen en eenden. Het heeft een bestemming gekregen voor wildbeheerders, de jagers. Zo op het 1e oog een heel mooi in het landschap passend schuurtje.
  • Katie Willems

    2 jaar geleden
    De wethouder weet niet waarover hij het heeft. Hoezo voegt een gebouw iets toe aan biodiversiteit? In een natuurgebied moet je niet bouwen, dan zorgt juist voor onrust. Geen goed plan. Op de natuurterreinen van de grote gebiedsbeherende organisaties staan ook geen gebouwen, dus totaal niet nodig.