Volledig scherm
De kerstwandeling. © Kelly Heerink

Stoet trekt door verlichte straten in hartje Aalten

AALTEN - In verschillende Achterhoekse plaatsen wordt er nu al al veel aandacht geschonken aan Kerst: zoals het Dickensfestijn in Bronckhorst, een kerstconcert in Megchelen, het Kerstpreuvenement in Gendringen en de Lichtwandeling Aalten at Night.

Ongeveer 150 Aaltenaren, jong en oud, lopen mee in de stoet. Op elke straathoek klinkt de midwinterhoorn.

Versiering

De Aaltense wandeling in het donker is drie jaar geleden in het leven geroepen om dorpsbewoners te laten genieten van de kerstversiering die het centrum oplicht. Sinds dit jaar waren er ook verschillende activiteiten waar kinderen aan deel konden nemen, zoals dansen, marshmallows roosteren boven het knapperende vuur en een kerstlichtje maken met dennentakjes.

Tussentijds wordt er warme chocolademelk gedronken, een kerstkranskoekje gegeten en na afloop is er voor de kinderen een bakje patat en voor de ouders een bekertje met warme glühwein.  

Volledig scherm
© Kelly Heerink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek