Een doodgereden ree.
Volledig scherm
PREMIUM
Een doodgereden ree. © Herman Simmelink

Veel meer doodgereden reeën: ‘Als je zo’n dier laat liggen, heb je geen respect’

AALTEN/ LICHTENVOORDE - ,,Het was nummer vier vanochtend. En alleen al in de buurt van Lichtenvoorde en Aalten.” Herman Simmelink, bewoner van het Aaltense buitengebied, heeft het over doodgereden reeën. Door de drukte in het buitengebied zijn er dit jaar veel meer slachtoffers.

5 reacties

 • Jan Kopper

  1 maand geleden
  Oh oh @Jan Gal, ik schrijf nergens dat ik tegen de natuur ben, er is alleen niet genoeg ruimte voor zoveel groot wild. Dat wild moet gewoon achter hekken, en er moet voor gezorgd worden. Dus niet zo'n idioot experiment als de Oostvaardersplassen, Nederland is daar te klein voor, immers als er te weinig voedsel in het bos te vinden is komen de beestjes het wel uit jouw moestuin halen.
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  1 maand geleden
  De wolf zal ook de reetjes opjagen, die gaan niet staan wachten om gegeten te worden denk ik toch? En al die 'dierenliefhebbers' met hun honden in het bos zouden zich rot moeten schamen!
 • Gal

  1 maand geleden
  Jan dit is allemaal aangericht door de mens zelf en niet door de dieren die hier al sinds mensenheugenis leven naast en met die mens. Alleen de mens denkt dat hij alles kan maken en breken. Zonder natuur met alles wat daarbij hoort wordt ons Nederland een grote mierenhoop waar niet meer in te leven is. Op deze natuur moet je zuinig zijn , ook voor de mensen in de toekomst. De door jou genoemde natuurclubjes hebben dit wel begrepen dat een natuur in goede balans moet zijn met alle bewoners
 • Jan Kopper

  1 maand geleden
  Dit bewijst maar weer eens dat er niet genoeg ruimte in Nederland is voor zoveel groot wild. De natuurclubjes moeten eens wakker worden, uit hun droom dat populaties herten en zwijnen zich volledig natuurlijk kunnen ontwikkelen in Nederland zonder hekken en wildrooster ecoducten, jagers, ect. De natuur gebieden zijn gewoon te klein. En nu komt de wolf er ook nog bij , wat denken die mensen dat de Veluwe net zoiets is als de Rocky Mountains. Natuurgebieden in Nederland zijn niets meer dan parken.
 • Anna Korzeniewska

  1 maand geleden
  Een beetje jammer dat dit een premium artikel is. Het is echt iets om op Facebook en andere social media te delen, voor veiligheid van mens en dier. En ik weet dat je een aantal premium per maand mag lezen, maar ikzelf was daar altijd snel doorheen toen ik nog geen abonnement had.

Achterhoek