Volledig scherm
Club Déjàvu in Dinxperlo. © PR

Veiligheid in het geding: Club Déjàvu in Dinxperlo gaat dicht

DINXPERLO - De exploitatievergunning voor Club Déjàvu aan de Anholtseweg in Dinxperlo wordt hoogstwaarschijnlijk definitief ingetrokken. Volgens de gemeente Aalten is de veiligheid van bezoekers en personeel niet gegarandeerd en is het de exploitanten van de discotheek niet gelukt ‘om de avonden ordelijk en veilig te laten verlopen’.

Zo moest de politie veelvuldig optreden in en rond de club. Recent nog bij de viering van het tweejarig bestaan, begin februari. Burgemeester Anton Stapelkamp noemt de geconstateerde misstanden ‘volstrekt onacceptabel’.

,,Uitgaan moet leuk en veilig zijn en blijven. Nu deze exploitant, ook na meerdere waarschuwingen van mijn kant, geen verbetering laat zien en stelselmatig niet voldoet aan de eisen, ben ik genoodzaakt Club Déjàvu definitief te sluiten.”

Evenement

De exploitanten hebben na de mededeling van de burgemeester besloten om de club per direct te sluiten. Dat betekent onder meer de evenement die op de zaterdagen 16 en 30 maart gepland stonden, niet doorgaan. Mensen die tickets hadden, krijgen hun geld terug.

De exploitant heeft een week om zijn zienswijze in te dienen tegen de voorgenomen sluiting, waarna de burgemeester een definitief besluit neemt.

De discotheek, bekend als de voormalige Achterhoek Arena, kent een verleden van incidenten onder de huidige exploitant. Zo was de club in 2017 al eens dicht vanwege gebrekkige veiligheid. Later dat jaar werd alle licht- en geluidsapparatuur weggehaald vanwege maandenlang uitblijven van de huur.

-
}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek