In de Aaltenseweg zijn al drempels gemaakt, maar die zorgen onvoldoende voor vermindering van de snelheid.
Volledig scherm
In de Aaltenseweg zijn al drempels gemaakt, maar die zorgen onvoldoende voor vermindering van de snelheid. © dG

Versmalling remt snelheid Aaltenseweg

LICHTENVOORDE - Een wegversmalling moet er in de Aaltenseweg in Lichtenvoorde voor zorgen dat het autoverkeer minder hard kan rijden. Die versmalling komt ter hoogte van de Frans ten Boschschool.

Deze wegversmalling moet een einde maken aan de al jarenlang geuite klachten van aanwonenden over de overlast van te hard rijdend autoverkeer. De bewoners hebben ook last van geluid en trillingen, vooral ten hoogte van de verkeersplateaus. Die zijn aangebracht om de snelheid te verlagen, maar hebben nog niet geleid tot vermindering van de ontevredenheid.

Oversteekplaatsen

Op deze invalsweg van Lichtenvoorde mag niet harder dan dertig kilometer worden gereden. De oversteekplaatsen bij de school zijn met borden aangegeven, maar die maatregelen hebben volgens de bewoners maar een ‘zeer beperkt effect’ gehad. Een wegversmalling dwingt auto’s om te wachten bij tegemoetkomend verkeer, terwijl fietsers door kunnen rijden.

De nieuwe maatregelen worden volgend jaar uitgevoerd. De gemeente heeft een reservepotje voor kleine verkeersmaatregelen, maar dat geld komt pas in 2021 beschikbaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek