In Lintelo is het netwerk al te zien aan de grijze kast, die op de kruising bij basisschool De Klimop is geplaatst. Van hier af kunnen alle woningen in de dorpskern worden aangesloten.
Volledig scherm
In Lintelo is het netwerk al te zien aan de grijze kast, die op de kruising bij basisschool De Klimop is geplaatst. Van hier af kunnen alle woningen in de dorpskern worden aangesloten. © DG

Voldoende animo voor glasvezel in kernen van Aalten en Oost Gelre

AALTEN – Ook in de kleine kernen in de gemeenten Aalten en Oost Gelre wordt glasvezel aangelegd. Woensdagochtend maakte Glasvezel Buitenaf bekend dat gemiddeld 58 procent van de in totaal 2300 adressen in de dorpen een aansluiting op het netwerk wil. 

4 reacties

 • Hendrikman

  2 jaar geleden
  Ik snap je wel. Maar zie het dan anders, voor 1600 euro wordt je huis 5000 euro meer waard...toch nog winst
 • GeenWindmolensHierNl

  2 jaar geleden
  Weet ik Hendrikman, maar die 1.600 euro is vastgesteld om geen verschil te maken tussen hoog en laaghangend fruit. En nu gaat GlasvezelBuitenaf juist een megaverschil maken. En dat voelt niet juist.
 • Hendrikman

  2 jaar geleden
  De reden is dat in de kleine kernen de huizen dichter bij mekaar zitten waardoor er minder graafkosten zijn, bijvoorbeeld op 100 meter graven 10 abonnees. In het buitengebied bijvoorbeeld op 500 meter graven 1 abonnee. Is de kostprijs veel duurder, vandaar. 
 • GeenWindmolensHierNl

  2 jaar geleden
  Fijn voor de dorpskernbewoners, goed voor Glasvezel Buitenaf. Maar wie wil er zich sterk maken dat het vast recht van € 1.600,- ook voor de echte buitengebieden komt te vervallen?

Achterhoek