VVD, CDA en PP vinden elkaar in Aalten

AALTEN - De partijen CDA, VVD en Progressieve Partij (PP) gaan in de gemeente Aalten het college vormen. De nieuwe wethouders, van wie de namen nog niet bekend zijn gemaakt, worden waarschijnlijk tijdens de raadsvergadering van 3 juli benoemd.

Het college in Aalten gaat bestaan uit 1,5 fte vanuit het CDA, terwijl de VVD en Progressieve Partij beiden 1 fte invullen. Het CDA, met zes zetels de grootste partij, gaat twee wethouders leveren. De VVD en Progressieve Partij (met allebei drie zetels) stemmen hier vanwege de verdeling van de portefeuilles en de zetelverhoudingen tussen de partijen mee in.

Wensen

Volledig scherm
Het logo van de gemeente Aalten. © Gemeente Aalten

Naast het al vastgestelde raadsprogramma hebben de collegepartijen een aantal wensen. Zo wil het CDA dat er een besluit valt over de verkeerssituatie op de Beggelderdijk en de supermarkt in Dinxperlo. De VVD wil op haar beurt de belastingverhoging 'binnen de normen' houden. De Progressieve Partij geeft aan de sfeer en het onderlinge vertrouwen belangrijker te vinden dan concrete punten. 

Na de verkiezingen werden in eerste instantie gesprekken gevoerd tussen CDA, VVD en Gemeentebelangen (samen 14 van de 21 zetels). Nadat die partijen er niet uitkwamen, kregen Joop Wikkering (Progressieve Partij) en Martin Veldhuizen (VVD) de opdracht een coalitie te smeden van het CDA, VVD en de Progressieve Partij, een vaste oppositieklant. Nu, een week later, lijken Wikkering en Veldhuizen in die missie geslaagd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek