Volledig scherm
Medewerkers van de NVWA bestrijden de tijgermug in Aalten. © Archieffoto Theo Kock

Weer tijgermug in Aalten aangetroffen

AALTEN - En wederom is in het dorp Aalten een Aziatische tijgermug aangetroffen. De NVWA gaat daarom vanaf donderdag weer vol in de aanval om verspreiding van de mug tegen te gaan.

De mug is aangetroffen in het gebied tussen de Bevrijding en de Loohuisweg. De NVWA heeft een gebied van 500 meter aangewezen rondom de locatie waar de mug is aangetroffen. 

Larven

Volledig scherm
Een tijgermug. © DE GELDERLANDER

Vorig jaar zijn in het dorp ongeveer honderd tijgermuggen en larven gevonden. Daarom is dit jaar drie keer nabehandeld. Hierbij zijn meerdere larven gedood. Ook zijn diverse vallen geplaatst. Nu blijkt er toch weer een tijgermug gevonden te zijn. De muggen leggen eitjes in stilstaand water in potjes, gieters en regentonnen. Deze broedplaatsen worden verwijderd of behandeld met een biologisch larvendodend middel.

De Aziatische tijgermug is een exoot, die mogelijk ziekten als knokkelkoorts en zikakoorts kan verspreiden. De kans dat dit gebeurt, is overigens te verwaarlozen. Maar om verspreiding van deze ziektes in de toekomst te kunnen voorkomen, is er voor gekozen om de mug intensief te bestrijden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek