Windpark Hagenwind in Aalten,
Volledig scherm
PREMIUM
Windpark Hagenwind in Aalten, © theo kock persfotografie

Windmolens Aalten worden 40 meter kleiner dan verwacht

AALTEN - Nieuwe windmolens in het Aaltense windpark Hagenwind mogen niet hoger zijn dan 140 meter. Dat heeft de gemeenteraad van Aalten besloten. Daarmee vervalt het eerdere voorstel van burgemeester en wethouders om een maximale hoogte van 180 meter toe te staan.

4 reacties

 • Jan Zomers

  2 jaar geleden
  In Duitsland hebben ze een goede stelregel. Een veilige afstand met omwonenden is 10 keer de hoogte. Dus bij een windmolen van 140 meter is dit 1400 meter. Dit omdat gebleken is dat omwonenden klachten krijgen van slagschaduw en slapeloosheid vanwege het brom en windgeluid. In NL is de afstand slechts 500 meter, dit is te weinig.
 • Coen Heveling

  2 jaar geleden
  Zolang de plannen niet aan de Europese regels voldoen, komt er na de uitspraak van de Raad van State niets meer van terecht. De Europese regels zijn echt veel beter dan de Nederlandse, voor de omwonenden dan….
 • Mattie Veld

  2 jaar geleden
  Dat is nog 140 meter te hoog, de Raad van State maakt gehakt van dit besluit.
 • Henk Jansen

  2 jaar geleden
  De huidige molens voldoen niet aan de eisen van de Raad van State. Afbreken dus. Nieuwe molens mogen al helemaal niet. Ook Aalten moet zich hier aan houden onder dreiging van een dwangbevel!
 1. De bizarre wereld van het elektrisch laden, bereid u maar vast voor
  PREMIUM

  De bizarre wereld van het elektrisch laden, bereid u maar vast voor

  ENSCHEDE – De ‘fossiele’ rijders zien bij een tankstation op een groot bord de brandstofprijs. Duidelijk. Ze weten meteen hoeveel ze kwijt zijn aan de pomp. Maar straks, als ook zij overgaan op elektrisch, wordt het een ander verhaal. Inschatten hoeveel geld het kost om een elektrische auto volledig op te laden, heeft meer weg van een gok op een fruitautomaat. Soms met onaangename verrassingen als resultaat...