Zuivel met een keurmerk komt van koeien in IJzerlo

IJZERLO - Ruimere ligplekken voor de koeien, meer waterpunten om te drinken, extra massageborstels. Maar ook minimaal 5 procent kruidenrijk grasland, kalfjes die langer de speenemmer gebruiken en voorwaarden aan het gebruik van duurzame energie en beperken van bestrijdingsmiddelen.

Het is een kleine greep uit de lijst met in totaal 196 voorwaarden voor zuivel met het nieuwe Beter Leven-keurmerk. De melkveehouderij van Suzanne Ruesink uit IJzerlo is één van de zes bedrijven in Nederland met dat nieuwe keurmerk.

Dat bestaat al langer voor vlees, maar prijkt nu ook op de pakken melk en yoghurt in de schappen van supermarkt Jumbo. Achter het keurmerk staan behalve zes melkveehouders en zuivelproducent Veco ook de Dierenbescherming, stichting Natuur & Milieu en de Vogelbescherming.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Suzanne Ruesink. © Jan Ruland van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek