Volledig scherm
Sportpark de Heikant van Achilles'29. © ANP

Achilles'29 begint nog deze zomer met verbouwing sportpark De Heikant

GROESBEEK - Achilles '29 begint nog deze zomer met de bouw van een multifunctionele tribune op sportpark De Heikant. Daarin is onder meer ruimte voor een fysiotherapeut, een sportschool en businessplekken. De bouw is onderdeel van een grote verbouwing van het sportpark.

Dat heeft het bestuur van de eerstedivisieclub donderdagavond op een informatiebijeenkomst bekend gemaakt. Of de club degradeert naar de tweede divisie heeft geen invloed op de verbouwing.

Eigen kracht

Het is al langere tijd een wens van Achilles’29 te investeren in de accommodatie aan de Cranenburgsestraat. De financiering bleek moeilijk. De club is er naar eigen zeggen nu toch op eigen kracht en met eigen middelen in geslaagd.

Zonnepanelen

Voordat de bouw langs het hoofdveld kan beginnen moeten eerst de oude kleedkamers en tribune worden afgebroken. De Groesbeekse voetbalclub wil energieneutraal worden en gaat daarom zonnepanelen plaatsen. 

In de komende weken al wordt de wedstrijdverlichting vervangen door LED-verlichting. Dat was een van de licentie-eisen van de KNVB. Achilles '29 had daarvoor eigenlijk tot 1 oktober de tijd, maar door de beroepszaak bij de KNVB heeft de club de laatste tijd geen haast gemaakt.